Příprava vysokoškolských studentů na pomáhající profese a jejich naplňování života smyslem - Rosa, Kamil (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá otázkou smysluplnosti života a rizikem existenciální frustrace ve skupině vysokoškolských studentů pomáhajících a nepomáhajících profesí. Teoretická část popisuje problematiku životního smyslu, logoterapii jako techniku zabývající se právě tímto fenoménem a definuje základní pojmy dané problematiky. Praktická část obsahuje výzkum, ve kterém jsou pomocí standardizovaného dotazníku ''Logo-test'' porovnávány dvě skupiny vysokoškolských studentů. Jednu skupinu tvoří studenti pomáhajících profesí a druhou tvoří studenti jiných (nepomáhajících) profesí.
Preparation of University Graduates for Helping Professions and Gaining Sense of Their Lives
Keywords: smysl života; logoterapie; V. E. Frankl; hodnoty; existenciální frustrace; existenciální vakuum; vysokoškolský student; pomáhající profese; a sense of the live; a logotherapy; a personality V. E. Frankl; the values; an existencial frustration; an existencial vacancy; an university graduate; a helping profession