Motiv smrti v próze Jaroslava Durycha - Hrma, Josef (Jihočeská univerzita, 2009)
Následující bakalářská práce je zaměřena na recepci obrazu smrti v próze Jaroslava Durycha ve vztahu k dobovým poetikám a zvolenému žánru. Zvažovány budou vazby na expresionismus, evokace barokního světa v meziválečném období, inspirace společenským románem, či katolickým románem konce 19. století. Práce je založena především na teoretických poznatcích, s nimiž dále pracuje a uvádí k nim praktické příklady vybrané podrobným rozborem Durychových textů. Cílem této práce je zachytit a popsat co nejširší spektrum zobrazení smrti v jeho textech. Čtenář samozřejmě bude seznámen i s všeobecnějšími informace o textech.
Motif of Death in Prose of Jaroslav Durych
Keywords: literatura; próza; Durych; motiv smrti; literature; prose; Durych; motif of death