Bakalářská práce - Korčáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo analyzovat reprodukční vlastnosti prasnic, tj. plodnost a mléčnost a vlivy na ně působící. Práce popisuje i mateřská plemena prasat, u nichž se reprodukční vlastnosti sledují. Na reprodukci se podílí zejména plemenná příslušnost, pořadí vrhu, počet vrhů, délka mezidobí, ustájení, výživa, aj. Těmito faktory se práce zabývá a objasňuje je.
Analysis of reproduction roadsings sows
Keywords: prasnice; plodnost; mléčnost; sow; reproduction; lactation performance