Vliv odpisování dlouhodobého hmotného majetku na základ daně z příjmů u akciové společnosti - Wertheimová, Marie (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce ''Vliv odpisování dlouhodobého hmotného majetku na základ daně z příjmů u akciové společnosti.'' se zabývá problematikou vlivu rozdílu mezi účetními a daňovými odpisy na základ daně z příjmů. Teoretická část vymezuje dlouhodobý hmotný majetek, jeho pořízení, ocenění, účetní a daňové odpisování, dále postup pro výpočet základu daně z příjmů a informace o odložené dani. Praktická část charakterizuje konkrétní společnost a její účetní zásady. Na vybraný druh majetku společnosti bylo aplikováno šest možných variant odpisování. U těchto variant byly porovnány rozdíly mezi účetními a daňovými odpisy za rok 2006.
Influence of deprecation of the long-termed corporeal property on income tax base at joint-stock company
Keywords: odpisování; dlouhodobý hmotný majetek; základ daně z příjmů; akciová společnost; depreciation; long-term corporeal property; income tax base; joint-stock company