Tvorba vnitřního kontrolního systému ve vybrané účetní jednotce - Chadimová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2016)
V této diplomové práci jsou uvedeny výsledky získané při zpracovávání tématu Tvorba vnitřního kontrolního systému ve vybrané účetní jednotce. Vnitřní kontrolní systém je zkoumán z pohledu modelu COSO, který hodnotí kvalitu vnitřní kontroly na různých úrovních v podniku. Na základě šetření jsou vyhodnoceny rizikové oblasti v podniku X. Dále jsou zpracovány i jednotlivé návrhy řešení pro rizikové oblasti, včetně návrhu interního předpisu upravující jeden rizikový aspekt. V neposlední řadě byl podnik X zkoumán pomocí Altmanova Z-Score modelu, který hodnotí finanční zdraví podniků.
The creation of an internal control system in the select company
Keywords: Model COSO; Vnitřní kontrolní systém; Altmanův Z-Score model; Interní audit.; The COSO model; The Internal Control System; The Internal Audit; The Altman's Z-Score model.