Vliv rybářského hospodaření na strukturu a dynamiku potravních organismů a na kvalitu vodního prostředí na vybraných rybničních soustavách. - Baxa, Marek (Jihočeská univerzita, 2010)
Sledování bylo provedeno na 20 rybnících vodňanské rybniční soustavy a 7 rybnících na Třeboňsku. Bylo zaměřeno především na zhodnocení kvality a kvantity rybničního zooplanktonu v závislosti na rybářském hospodaření. Odběry a pozorování probíhaly po dobu 4 let (2006-2009) na vodňanské rybniční soustavě a 2 let na rybnícíh třeboňských. Vlastní prací byl proveden sběr a utřídění dat o sledovaných lokalitách. Tyto údaje by měly posloužit k vysvětlení změn na rybničních ekosystémech zmiňovaných soustav, k nimž došlo během posledních desetiletí.
Inpact of fishery management on the structure and dynamics food sources and environmental conditions in selected fispond areas.
Keywords: rybniční ekosystémy; zooplankton; rybářské hospodaření; fish production; zooplankton; aquatic ekosystem