ZPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE ČESKO-NĚMECKÉ AKCE V RÁMCI SPOLUPRÁCE PARTNERSKÝCH MĚST PÍSEK A DEGGENDORF - Bílá, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
Myšlenka partnerství měst se zrodila krátce po druhé světové válce a v dnešní době spojuje samosprávy mnoha evropských zemí. Partnerství měst se tak stává důležitým nástrojem spolupráce nejen v rámci Evropské unie, ale nástrojem sbližování lidí celého světa. Charakteristickým cílem partnerství měst je rozvíjení existujících kontaktů obyvatel členských zemí, jejich znalostí, kulturách a zvyklostech. Tato bakalářská práce je nejprve teoreticky zaměřena na partnerství měst, dále pak konkrétní partnerskou spolupráci města Písku s městy Deggendorf a Wetzlar. Na tomto konkrétním příkladu spolupráce měst je ukázána možnost česko-německé kooperace. Součástí práce je vypracován návrh projektu Česko-německého fotbalového turnaje v Písku.
WORKING OF PROJECT DOCUMENTATION OF CZECH-GERMAN COOPERATION IN THE EVENT PARTNER TOWNS PÍSEK AND DEGGENDORF
Keywords: Partnerství měst; Svaz měst a obcí České republiky; Rada evropských obcí a regionů; město Písek; město Wetzlar; město Deggendorf; partnerská spolupráce; Společnost pro česko-německou spolupráci Písek; o. s.; Town twinning; Association of Towns and Municipalities of the Czech Republic; Council of European Municipalities and Regions; town Písek; town Wetzlar; town Deggendorf; partnerships; Society for the Czech- German cooperation Písek.