Finanční hospodaření podniku ve smíšeném vlastnictví - Křížová, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá finančním řízením podniku ve smíšeném vlastnictví. Cílem této práce je provést finanční analýzu v podniku ve smíšeném vlastnictví a ve veřejném vlastnictví z důvodu porovnání obou podniků. V teoretické části jsou charakterizovány základní pojmy týkající se finanční analýzy, které slouží k porozumění a pochopení celé problematiky práce. V praktické části tato práce zahrnuje finanční ukazatele, které ukazují, jak podnik hospodaří s penězi. Informace jsou vzaty z dat podniku (rozvahy, výkazu zisku a ztráty a výroční zprávy) pro jednotlivé výpočty. Po výpočtech jednotlivých ukazatelů byly výsledky porovnány mezi oběma podniky, a na základě nich bylo zjištěno, která společnost lépe hospodaří s penězi. Závěrem bakalářské práce bylo optimalizovat finanční situaci v podniku ve smíšeném vlastnictví.
Financial Management of a Company in Mixed Ownership
Keywords: smíšené vlastnictví; finanční analýza; finanční ukazatele; data společností; porovnání; optimalizace finanční situace; mixed ownership; financial analysis; financial indicators; data of company; compare; optimize the financial situation