Zpracování průzkumných prací ve zvolené lokalitě jako podklad pro komplexní pozemkovou úpravu - Beneš, Michal (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na zpracování průzkumných prací v katastrálním území Skopytce. Cílem bylo vypracovat podklady, které mohou sloužit pro komplexní pozemkovou úpravu. V první části práce jsou uvedeny jednotlivé charakteristiky pojmů a důležitých aspektů pro obeznámení s pozemkovými úpravami a podrobným průzkumem terénu. V druhé části je popsáno řešené území, stanovený cíl a metodika práce, podle které byly vyhodnoceny výsledky. V poslední části práce jsou charakterizovány přírodní podmínky a hospodářské využití území. A v neposlední řadě vyhodnocení získaných dat z podrobného terénního průzkumu a navržení doporučených opatření.
Preparation of exploration works in the selected locality as a basis for comprehensive land development
Keywords: pozemkové úpravy; katastrální území Skopytce; terénní průzkum; řešené území; land consolidation; cadastral area of Skopytce; field survey; area under study