Řízení materiálového toku na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích - Dvořák, David (Jihočeská univerzita, 2007)
Hlavním cílem diplomové práce je analýza logistických toků ve vztahu ke spotřebnímu materiálu s majoritním zaměřením na snížení celkových nákladů Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích prostřednictvím optimalizace podílu zdrojů vázaných v zásobách. Dílčími cíli je zjištění vhodnosti současného informačního systému, případně jeho úprava či nahrazení systémem novým, přesné zjištění skutečných potřeb jednotlivých pracovišť fakulty z hlediska systému objednávání, rychlosti dodávek a šíře sortimentu - návrh systémových změn vedoucích k dosažení optimální varianty zásobování a rozšíření nabízeného sortimentu či prohloubení nabídky jednotlivých výrobkových řad. Výsledkem diplomové práce je návrh zajištění materiálového toku na Zemědělské fakultě systémem komplexního outsourcingu. Na základě srovnání cenových nabídek a obchodních podmínek potenciálních dodavatelů byla jako hlavní dodavatel navržena společnost Büroprofi, s.r.o.
Management of material flow in the Faculty of Agriculture at the University of South Bohemia in České Budějovice
Keywords: distribuční kanál; materiálový tok; logistické zdroje; kritické faktory; kancelářský materiál; distribution chain; material flow; logistic resource; critical factors; office material