Pojmové mapy a jejich využití při výuce fyziky na ZŠ - Šikýř, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá rozborem pojmových, myšlenkových map a jejich dalších podob. Za cíl si klade rozlišit pojmové a myšlenkové mapy. Dalšími cíli jsou vytvoření souboru těchto map a jejich ověření při výuce fyziky na druhém stupni Základních škol.
The Concept Maps and their use in physics teaching in basic schools
Keywords: Pojmové mapy; Myšlenkové mapy; Konceptuální mapy; mapy mysli; Kognitivní mapy; J. D. Novak; Tony Buzan; Concept maps; Mental maps; Conceptual maps; Mind maps; Cognitive maps; J. D. Novak; Tony Buzan