Implementace podnikového informačního systému ve vybraném podniku - Tvrzová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce pojednává o ERP systémech a o jejich implementaci. Hlavním cílem práce je popis vybraných implementačních kroků a zhodnocení celého projektu implementace. Práce je rozdělena do dvou částí, první je teoretická část, která definuje ERP systémy, architekturu systémů, strategie zavádění a implementační metody. Druhá část práce pojednává o samotné implementaci systému BMD do vybraného podniku. Zprvu jsou charakterizovány společnosti, se kterými se spolupracovalo a následně produkt, který byl implementován. Zbytek práce se zabývá popisem jednotlivých kroků implementace, které v daném projektu nastaly. Na závěr je zhodnocen výsledek implementace na základě porovnávání stavů v obou zavedených systémech a přechod na ostrý režim užívání.
Implementation of enterprise resource planning system in the selected company
Keywords: implementace; informační systém; metody implementace; funkcionality ERP systémů; implementation; information system; implementation methodologies; ERP systems functionality