Metody a přístupy využívané při práci s klientem v nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež - Svitáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá vymezením základních pojmů a nastínění rizikového chování u dospívajících. Velká část práce je poté věnovaná zmapováním metod a přístupů sociální práce využívané při práci s klientem v nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež. Cílem práce je zjistit jaké metody a přístupy se využívají při práci s klientem v nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež. V rámci praktické části bylo vykonané expertní šetření oslovující pracovníky v sociálních službách a sociální pracovníky pracující v nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež v Jihočeském kraji.
Methods and approaches used in working with client in low-threshold facilities for children and youth
Keywords: mládež; metody sociální práce; nízkoprahové zařízení pro děti a mládež; přístupy sociální práce; rizikové chování u dospívajících; youth; social work methods; low-threshold facility for children and youth; social work approaches; risky behavior in adolescents