Energetické rezervy u Lythrum salicaria L. v čase - Kunc, Dušan (Jihočeská univerzita, 2011)
Lythrum salicaria je invazní druh Severní Ameriky. Práce je zaměřena na zásoby karbohydrátů (zejména škrobu) v podzemních orgánech jmenovaného druhu. Tyto zdroje energie jsou zvažovány jako potenciální vysvětlení invazivního chování v rámci sezóny i několika let. Další otázkou je, jestli mohou být tyto rezervy ovlivněny dalšími faktory. Tyto otázky byly testovány formou zahradních experimentů.
Energy reserves in Lythrum salicaria L. over time
Keywords: Lythrum salicaria; škrob; oddenky; kořeny; Lythrum salicaria; starch; rootstocks; roots