Změny v krajině projektem územního systému ekologické stability v komplexní pozemkové úpravě - Fučík, Marek (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce je analyzování změn v krajině projektem komplexní pozemkové úpravy a porovnání současného stavu. Dále zakreslení do map a posouzení vlivů. Jedná se o katastrální území Chvalšiny a Borová u Chvalšin. V práci jsou zaznamenány a popsány všechny prvky územního systému ekologické stability.
Landscape changes by the project of the territorial system of ecological stability in complex land treatment
Keywords: Pozemkové úpravy; územní systém ekologické stability (ÚSES); kostra ekologické stability; biokoridor; biocentrum; změny v krajině; realizace.; Land consolidation; territorial system of ecological stability (TSES); skeleton of ecological stability; biocorridor; biocenter; landscape differences; implementation.