Studium výživy mléčného skotu - Alenková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá výživou dojnic a technikou krmení a hodnotí úroveň výživy ve vybraném zemědělském družstvu. Hodnocení úrovně výživy bylo provedeno na základě posouzení potřeby živin a energie k doporučeným hodnotám ve vztahu k užitkovým parametrům. Na základě studie výživy dojnic českého strakatého plemene v různých fázích laktace byly získány informace o složení krmných dávek a informace popisující techniku krmení. Práce se dále zabývá hodnocením kvality objemných krmiv z pohledu vybraných fermentačních charakteristik a výživné hodnoty.
The study of dairy cattle nutrition
Keywords: výživa dojnic; krmná dávka; technika krmení; dairy cows nutrition; feed ration; feeding technique