Měření rádiové sítě v závislosti na profilu krajiny - Pečinka, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce popisuje stručnou historii radiotechniky a elektromagnetické vlnění z fyzikálního hlediska. Zaměřuje se hlavně na rádiové vlnění v pásmu VKV a následnou výstavbou rádiové sítě v tomto pásmu. Využívá znalostí pisatele v oblasti této vlnové délky. Diplomová práce má sloužit jako manuál pro kolegy autora.
Measurement of radio networks, depending on the profile of landscape
Keywords: Elektromagnetické vlnění; Radio Mobile; anténa; GPS; rádiové pokrytí.; Electromagnetic waves; Radio Mobile; antenna; GPS; radio coverage.