Využití automobilového dopravního systému s výměnnými nástavbami v podniku zemědělské prvovýroby. - Struska, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá ekonomickým zhodnocením automobilového systému s výměnnými nástavbami a možnostmi jejich využití. Díky své konstrukci může být automobilový systém nosičem několika druhů nástaveb. V tomto případě je zkoumaný nosič nástaveb Tatra 815 AGRO a nástavbami jsou konkrétně korba na sypké materiály, velkoobjemová nástavba a nástavba se základem rozmetadla tuhých hnojiv RU 10, speciálně upravena pro potřeby podniku. Hodnoceny byly provozní a investiční náklady celého dopravního systému, využití a výkonnosti jednotlivých nástaveb, ale také technické parametry. V mé práci jsou také uvedeny informace charakterizující zkoumaný podnik Agraservis s.r.o. Veškeré potřebné informace byly zjištěny pozorováním a zpracováním časového snímku jednotlivých nástaveb, nebo na základě interní podnikové dokumentace, mezi které patří vážní deník, výkazy práce nebo výroční zpráva.
The utilization of automotive transportation system with swap bodies in the enterprise of primary agricultural production
Keywords: Zemědělský podnik; dopravní systém; automobilový dopravní systém; nosič nástaveb; výměnné nástavby; využití nástaveb; Agricultural holding; transport system; automotive transport system; superstructures carrier; swap bodies; extensions usage