Ochrana obyvatelstva vybraného území s ohledem na studii proveditelnosti - Brožek, Evžen (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce a studie proveditelnosti, která je přílohou diplomové práce, řeší složitou problematiku obnovy techniky v jednotce sboru dobrovolných hasičů obce Solenice s využitím programu dotačního titulu pro nákup velkokapacitní cisternové automobilové stříkačky s využití pro katastr obce Solenice. Cílem této práce je vypracování analýzy rizik pro katastrální území obce Solenice v návaznosti na dokument zvaný " Studie proveditelnosti", který je nepostradatelnou součástí dokumentů k podání žádosti o datační titul na obnovu zastaralé hasičské techniky v majetku obce. Tento dokument se zaměřuje na popsání katastru obce a jednotky, její dispozice a význam z hlediska IZS, který vychází z plánu plošného pokrytí jednotkami požární ochrany. Tato práce pojednává o potřebných dokumentech se zaměřením na podání žádosti a úspěšnou realizace projektu za účelem obnovy požární techniky v naší obci a tím zlepšení akceschopnosti jednotky pomocí nově získané techniky. Tento dokument přinese obci úspory za vypracování Zvláštního posouzení a umožní ušetřené prostředky investovat do jiných projektů dle aktuálních dotačních výzev a potřeb obce.
Protecting the population of the selected area with respect to feasibility study
Keywords: Dotační titul; Jednotka sboru dobrovolných hasičů; Krajské operační a informační středisko; Studie proveditelnosti; Analýza rizik; Jednotka požární ochrany; Grant title; A unit of volunteer community firefighters; Regional Operational and Information Center; Feasibility study; Risk analysis; fire protection unit