Analýza logistických technologií v nákladní dopravě - Váchová, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá analýzou jednotlivých logistických technologií uplatněných v nákladní automobilové dopravě. V práci bylo zaměřeno na informační a satelitní technologie. Z hlediska informačních technologií byly představeny nejrůznější systémy využívané v podniku ČSAD JIHOTRANS a následně provedeno jejich srovnání. Z hlediska satelitní technologie byly představeny řídící, navigační a sledovací systémy používané v tomto podniku. V další části jsem se zabývala nákladní dopravou a byl sestaven kalkulační odhad nákladů na nákladní vozy. Na základě provedeného odhadu byly podány vlastní návrhy na zlepšení.
Analysis of logistics in freight transport technologies
Keywords: informační technologie; satelitní technologie; nákladní automobilová doprava; nákladní vozy; kalkulace nákladů nákladních vozů; information technology; satellite technology; freight car traffic; trucks; costing trucks