Právní postavení statutárních orgánů - Polívková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je analýza právní úpravy postavení statutárních orgánů, kterou přináší nový zákon o obchodních korporacích a nový občanský zákoník. Práce je zaměřena na popis vztahu mezi obchodní korporací a členy statutárního orgánu, jejich práva, povinnosti a odpovědnost a porovnání s předchozí právní úpravou. Dalším cílem je provedení výzkumu o povědomí obchodních korporacích o změnách v legislativě týkající se především právního postavení statutárních orgánů.
Legal Position of the Statutory Body
Keywords: Právnická osoba; obchodní korporace; statutární orgán; zákon o obchodních korporacích; občanský zákoník.; Legal entity; business corporation; statutory body; the law of business corporation; the civil code.