Poloumělý výtěr candáta obecného a odchov plůdku na Rybářství Hluboká - Macák, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2008)
Poloumělý výtěr se provádí na baště Čejkovice v areálu Ostrov. V roce 2006 byla spočítána plodnost jikernaček na rybníce č. 7. Po vykulení byla sledována intenzita rychlosti růstu plůdku na výtažnících, dále druhová a velikostní variabilita přirozené potravy a její vliv na rychlost růstu. Byly zaznamenávány základní fyzikální a chemické vlastnosti vody (teplota, pH, obsah O2). V roce 2007 vlivem nedostatku vody a nedostatku velikostně vhodného zooplanktonu bylo sloveno velmi málo candátího plůdku.
Semiartificial spawning pikeperch and fingerling-scale reading in Fishery Hluboká
Keywords: candát; poloumělý výtěr; přirozená potrava; pikeperch; semiartificial spawning; natural food