Analýza realitního trhu v oblasti okolí Lipenské přehrady - Dvorský, David (Jihočeská univerzita, 2016)
V této diplomové práci je zpracován přehled o základních pojmech týkajících se realitního trhu a prodeje nemovitostí. Dále je v práci řešen přehled nabízených segmentů na realitním trhu v oblasti Lipensko, jejich charakteristika, stavební, technické, urbanistické a ekonomické faktory. Jedná se o obce Horní Planá, Černá v Pošumaví, Frymburk a Lipno nad Vltavou. V obci Lipno nad Vltavou jsou vždy pro každý segment vybráni 3 zástupci, kteří jsou podrobně zkoumáni a následně porovnáni. Práce také poukazuje na trendy vývoje realitního trhu v této oblasti.
Analysis of the real estate market in the area around Lipno Dam
Keywords: Trh nemovitostí; analýza realitního trhu; segmenty; stavební parcely; rodinné domy; rekreační objekty; byty; Real estate market; real estate market analysis; segments; building plots; houses; holiday homes; apartments