Die Frage der Schuld in ausgewählten Werken Friedrich Dürrenmatts - Valdmanová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce Die Frage der Schuld in ausgewählten Werken Friedrich Dürrenmatts/Otázka viny ve vybraných dílech Friedricha Dürrenmatta byla tematizace viny v rámci vybraného dramatického a prozaického díla tohoto švýcarského spisovatele. Práce se opírá o pojetí kategorizace viny německého existenciálního filozofa Karla Jasperse. Teoretická část se zabývá zasazením díla do dobového kontextu a zkoumá vliv autorova života na jeho dílo. V analytické části jde o samotnou charakterizaci viny a vypracování typologie viníků. V závěru jsou porovnány výsledky práce s Dürrenmattovými literárně-teoretickými texty.
Question of quilt in selected works of Friedrich Dürrenmatt
Otázka viny ve vybraných dílech Friedricha Dürrenmatta