Francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: Dvoustranné smlouvy se třetími zeměmi - země Severní Ameriky - Zikmunda, Marek (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním tématem bakalářské práce je analýza francouzsko-české terminologie v evropských legislativních textech v oblasti ''Dvoustranné smlouvy se třetími zeměmi - země Severní Ameriky''. První teoretická část se věnuje překladům práva Evropského společenství do českého jazyka a základním pokynům pro překlad. Ve druhé části je analyzováno hodnocení překladů, které bylo použito v bakalářských pracích studentů Jihočeské univerzity. Ve třetí části je poté analýza terminologie z hlediska správnosti překladu s využitím poznatku z předcházející části. Bakalářská práce je v příloze doplněna francouzsko-českým slovníčkem vycházejícím z vytvořeného paralelního korpusu.
French and Czech terminology in European legislative texts from the domain: Bilateral agreements with non-member countries - North America
Keywords: terminologie; EU; legislativa; acquis; překlad; analýza; korpus; terminology; EU; legislation; acquis; translation; analysis; corpus