Realizace geodetických prací v rámci vytyčování pozemkových úprav - Klempa, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce "Realizace geodetických prací v rámci vytyčování pozemkové úpravy" je zaměřena na popis postupu geodetických metod a jejich následnou realizaci v terénu a to konkrétně v lokalitě Vitín. Vytyčení proběhlo na podkladě platné digitální katastrální mapy. V katastrálním území Vitín bylo vytyčeno osm bodů metodou polární a to na hranici parcely 1130/8. Metodou GNSS bylo vytyčeno celkem osmnáct bodů a to na hranici parcel č. 810/5 a 760/11. Cílem práce je porovnání a zhodnocení použitých geodetických metod a to z hlediska přesnosti, časové náročnosti apod.
Implementation of geodetic works within stakeout of landscaping
Keywords: Vytyčování; polární metoda; GNSS; bodová pole; pozemkové úpravy; Stake-out; polar method; GNSS; field points; landscaping