Výběr gramatického učiva v učebnicích němčiny pro začátečníky - Vopálenská, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá výběrem gramatického učiva v učebnicích pro začátečníky, Beste Freunde 1 a Macht mit. Teoretická část práce popisuje především pojem gramatika, a jakou roli ve výuce hrají Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání a Společný evropský referenční rámec pro jazyky. Praktickou část tvoří analýza učebních souborů Beste Freunde 1 a Macht mit. Učební soubory jsou porovnávány mezi sebou a zároveň je zkoumáno, zda odpovídají požadavkům Společného evropského referenčního rámce. V důsledku této analýzy je zjištěno, že učebnice ne zcela odpovídají všem požadavkům SERR a zároveň tak nekorespondují s Rámcovým vzdělávacím programem pro základní vzdělávání, což je závazný materiál.
The selection of grammar curriculum in German textbooks for beginners.
Keywords: Gramatika; Rámcový vzdělávací program; Společný evropský referenční rámec; Beste Freunde 1; Macht mit