Historie finanční správy v českobudějovickém okrese (v jeho současných hranicích) od roku 1918 do současnosti - Siebenstichová, Sandra (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá historií finanční správy v současných hranicích Českobudějovického okresu od roku 1918 do současnosti. Vzhledem k šíři tématu je zaměřena pouze na oblast daňové a celní správy. Jejím cílem je zjistit a zhodnotit současné uspořádání daňové správy České republiky.
The history of financial managemet in the current borders of the region of České Budějovice from 1918 to the present day.
Keywords: finanční správa; daňová správa; celní správa; orgány finanční správy; berní úřad; finanční úřady; okres České Budějovice; financial management; tax administration; customs administration; financial administrative authorities; the region of České Budějovice