Exkurze pro žáky základních škol do oblasti Veselských pískoven - Semrádová Martinů, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je vytvoření didaktických podkladů a motivačních prvků, které by byly vyuţity při poznání Veselských pískoven. Projekt je určen pro ţáky základních škol. Práce se v první části zabývá problematikou pískoven obecně. Seznamuje s jejich vznikem, faunou a florou, která se vyskytuje na narušených místech a také se věnuje konkrétnímu prostředí Veselských pískoven. Druhá část je věnována exkurzím, které jsou určeny jak pro první tak i druhý stupeň ZŠ. Tyto jsou vytvořeny tak, ţe mohou být pouţity jak na samotných pískovnách, tak v učebně.
Excursions for primary school pupils in the Veselské pískovny sands
Keywords: pískovny; fauna; flora; pracovní listy; exkurze; sandpits; fauna; flora; didactical materials; excursions