Potřeba návštěvní služby porodní asistentky u matek v poporodním období - Brabencová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2007)
Porodní asistentky v návštěvní službě jsou specialistky na všechny problémy, které trápí ženy a jejich děti v šestinedělí. Komplexní péče porodních asistentek v domácím prostředí bezprostředně navazuje na péči nemocniční a poskytuje zdravotní služby, které se snaží zajistit včasnou odbornou pomoc. Dle zákona o zdravotním pojištění je hrazena péče v obvyklém rozsahu 1 návštěva porodní asistentky před porodem a 3 návštěvy porodní asistentky po porodu.
Need visiting service of midwife near mothers in post partum period
Keywords: Porodní asistentka; návštěvní služba; šestinedělí; péče o dítě; ošetřovatelská péče; Midwife; visiting service; lying-in; child care; nurse care