Motivace a hodnotová orientace žáků 2. st. ZŠ - Vokatá, Markéta (Jihočeská univerzita, 2018)
Předložená diplomová práce se věnuje motivaci dospívajících dětí, zejména ke školní práci a dále hodnotám, které uznávají. V teoretické části jsou popsány nejrůznější motivační činitele, které mají na žáky tohoto věku vliv. Následující kapitoly pojednávají o hodnotách, jejich významu a klasifikaci, nastiňují úlohu školy. Výzkumná část přináší informace o motivech žáků nejen k práci ve výuce, ale i o jejich aktuálních hodnotách a postojích, o jejich životních cílech a o souvislostech mezi nimi.
The Lower Secondary School Pupils' Motivation and Value Orientation
Keywords: motivace; hodnoty; žák; životní cíle; školní prostředí; motivation; values; pupil; life goals; school environment