Role sestry v rehabilitaci na standardním a rehabilitačním oddělení - Janoušková, Iva (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá rolí sestry v rehabilitačním ošetřování na standardním a rehabilitačním oddělení. Zároveň je orientovaná na získaném přehledu znalostí v rámci rehabilitace na rehabilitačním a chirurgickém. Vybrala jsem si již výše zmíněná nemocniční oddělení, kde jsem provedla výzkum na dané téma. Celkem jsem oslovila 100 respondentů z daných oddělení. Návratnost dotazníků byla 100 %. Pro zpracování jsem použila všechny vybrané dotazníky, neboť byly vyplněny úplně a bezchybně. Na počátku jsem stanovila cíl a hypotézu. Tu jsem na závěr svého výzkumu potvrdila. K práci jsem využívala dostupnou literaturu a informace na stránkách internetu. Výzkum lze využít pro potřeby vedoucích pracovníků na standardním oddělení v oblasti poskytované úrovně rehabilitační péče u klientů a ke zvýšení její kvality a kvantity. Tato bakalářská práce je vhodná jako edukační materiál pro studenty.
Role of a Nurse in Physiotherapy on Ward and at the Physiotherapy Department
Keywords: Rehabilitace; Rehabilitační ošetřování; Sestra; Klient; Znalosti; Rehabilitační intervence; Nemoc; Physiotherapy; Nurse off physiotherapy; Nurse; Patient; Knowledge; Physiotherapy intervention; Illness