Užitkové směry a změny v technologii pěstování brambor - Petrů, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá užitkovými směry a změnami v technologii pěstování brambor. Práce zpracovává toto téma na základě dostupné literatury. Brambory jsou velmi důležitou plodinou, která je pěstována hlavně za účelem výživy obyvatelstva. Dále je pěstována jako potravina pro výrobu škrobu. Práce zpracovává 8 témat. Zabývá se historií, popisuje odrůdovou skladbu brambor. Dále pojednává o faktorech působících na vytvoření užitkových směrů, jednotlivých druhů brambor v České republice. Další část je věnována změnám v technologii pěstování brambor. Práce popisuje také současné bramborářství a jeho využití a ekonomiku pěstování brambor.
Growing potatoes and production trends
Keywords: brambory; užitkový směr; technologie; odrůda; potatoes; utilitarian direction; technology; kind