Využití simplexového algoritmu pro transformaci výroby - Gurovičová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bylo navrhnout transformaci výroby s použitím simplexového algoritmu. Transformace navázala na bakalářskou práci, pro kterou jsem vytvořila prvotní výrobu zemědělského podniku se zaměřením na rostlinnou a živočišnou výrobou. Transformace spočívala v přeměně mléčné produkce na produkci zaměřenou na chov krav bez tržní produkce mléka. Základní kamenem bylo předělání rostlinné výroby. Její produkce se používala nejen pro výrobu vlastního krmení, ale prodejem rostlinných komodit na trhu pro zvyšování zisku. Nová výroba se zaměřuje na pěstování rostlinné výroby čistě jen pro vlastní spotřebu jako krmivo. Veškerý zisk vytváří živočišná výroba. Záměrem tedy bylo transformovat rostlinnou a živočišnou výrobu tak, abych získala co nejefektivnější nový způsob využití osevní plochy, pro změnu výroby.
Use the simplex algorithm to transform production
Keywords: Simplexový algoritmus; omezující podmínky; proměnné; rostlinná výroba; živočišná výroba; produkce; spotřeba; prodej; transformace; dotace; osevní plocha; hektarový výnos.; Key words: Simplex algorithm; constraints; variables; crop production; livestock pro-duction; production; consumption; sale; transform; grant; crop area; yield per hectare