Socioekonomické a environmentální aspekty života na venkově (případová studie obce Dražíč) - Kuchválek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce pojednává o socioekonomických a environmentálních aspektech života na venkově v kontextu Jihočeského kraje. V praktické části jsem se zaměřil hlavně na obec Dražíč a její posouzení a porovnání s vybranými obcemi v okolí napříč okresy. K tomuto porovnání byly použity kvantitativní a kvalitativní metody. Konkrétně rozhovor se starostou, analýza statistických údajů a posouzení webových stránek vybraných obcí.
Socioeconomic and environmental aspects of country life (municipality of Dražíč case study)
Keywords: venkovský prostor; případová studie; jižní Čechy; Dražíč; rural area; case study; Southern Bohemia; Dražíč