Posouzení analýzy krajinného rázu ve dvou územích s rozdílnou ochranou přírody a krajiny - Šejnová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá posouzením krajinného rázu ve dvou lokalitách. Každá má rozdílnou ochranu přírody a krajiny. První území je součástí přírodního parku Písecké hory, druhé je tvořeno katastrálním územím Horní Ostrovec, na jehož části je vyhlášena přírodní památka V Obouch. Praktická část práce obsahuje charakteristiky krajinného rázu, stanovení indikátorů přítomnosti hodnot přírodní, kulturní a historické charakteristiky a stanovení projevu, významu a cennosti znaků krajinného rázu. Na základě těchto charakteristik byly vyhodnoceny rozdíly ve sledovaných územích a stanoveny konkrétní návrhy na zvýšení hodnoty krajinného rázu.
Assessment of analysis of the landscape character in two locations with different landscape protection and nature conservation
Keywords: Krajinný ráz; ochrana krajiny; ochrana přírody; přírodní park; Písecké hory; Horní Ostrovec.; Landscape character; landscape protection; nature conservation; Nature Park; Písecké hory; Horní Ostrovec.