Zdravý životní styl jako trend v marketingu - Loulová, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingem a jeho vlivem na zdravý životní styl, přičemž zkoumá jejich vzájemné souvislosti. Konkrétně se zaměřuje na to, co podnítí spotřebitele k nákupu zdravých produktů a jak jsou zdravé produkty oblíbené oproti konvenčním potravinám. Pro výzkum byla vybrána společnost Racio s.r.o., která se zabývá zdravou výživou. Cílem bakalářské práce je zhodnotit marketingovou komunikaci a produktové portfolio této společnosti. Pomocí analýzy konkurence a kvantitativního výzkumu jsou formulována doporučení. Tato doporučení ve formě inovací jsou navržena tak, aby podtrhovala myšlenku zdravého životního stylu.
Healthy Lifestyle as a Trend in Marketing
Keywords: marketing; produktové portfolio; komunikační strategie; zdravé stravování; alternativní výživové trendy; marketing; product portfolio; communication strategy; healthy eating; alternative nutrition trends