Analýza výuky v plaveckých školách APŠ působících v Jihočeském kraji - Doležalová, Simona (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá vypracováním komplexní analýzy výuky plavání v plaveckých školách sdružených Asociací plaveckých škol v Jihočeském kraji, konkrétněji plaváním dětí na základních školách. Teoretická část se zabývá stručnou historií plavání, plaveckou výukou, základními plaveckými dovednostmi, výukovými metodami a využitím pomůcek k výuce plavání. Dále se teoretická část zabývá vhodným prvním plaveckým způsobem a následně je uveden základní nácvik plaveckých způsobů. Vše je v souladu s učebními texty poskytovanými Asociací plaveckých škol a metodických materiálů vydaných MŠMT. Syntetická část je zacílena na popis průběhu výuky v jednotlivých plaveckých školách ve srovnání s metodickými a učebními materiály.
Analysis of teaching in APŠ swimming schools operating in the South Bohemian Region
Keywords: plavání; plavecká škola; základní plavecké dovednosti; plavecký výcvik; swimming; swimming schools; swimming skill; basic swimming lesson