Trendy v českém pivovarnictví - Poláčková, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá trendy v českém pivovarnictví. Diplomová práce je rozdělena na dvě části - literární rešerši a praktickou část. V literární rešerši se práce věnuje historii pivovarnictví ve světě a v České republice. Dále popisuje suroviny pro výrobu piva, pivní druhy a sociologické metody šetření. Praktická část analyzuje poskytnutá data od pivovaru Samson a vyhodnocuje interview poskytnutá odpovědnými osobami ze zkoumaných pivovarů. Na závěr jsou shrnuty výsledky šetření a praktického výzkumu
Trends in Czech beer industry
Keywords: pivovarnictví; trendy; pivo; interview; pivovary; Česká republika; Beer industry; trends; beer; interview; brewery; Czech republic