Vývoj historické veřejné budovy se zaměřením na sušickou radnici - Jáchimová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem radnic v historii. Zaměřuje se na památkovou analýzu domu č. p. 138/1 v Sušici. Jedná se o původně renesanční dům s přestavbou v období baroka i klasicismu, který v současné době slouží jako radnice. Dále se práce zaměřuje na problematiku městského domu a stavebně-historický průzkum objektu. Cílem práce je vlastní architektonické zhodnocení objektu a porovnání s radnicí v Jindřichově Hradci.
Historical development of public buildings with a focus on city hall in Sušice
Keywords: radnice; baroko; klasicismus; exteriéry; interiéry; town hall; Baroque; classicism; exteriors; interiors