MOŽNÁ RIZIKA ELEKTRONICKÉ KOMUNIKACE U STŘEDOŠKOLSKÉ MLÁDEŽE - Koleš, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá moderní elektronickou komunikací a jejím využíváním středoškolskou mládeží. Zaměřuje se především na možná rizika spojená s využíváním elektronické komunikace. Hlavním cílem práce je poukázání na sociálně patologické jevy spojené s IT komunikací. Teoretická část je zaměřena především na sociálně patologické jevy spojené s užíváním IT komunikace, jako je kyberšikana, stalking, sexting, kybergrooming, sociální inženýrství a manipulativní komunikace. Ve výzkumné části je zkoumaná frekvence používání elektronického způsobu komunikace u středoškolské mládeže, míra informovanosti o sociálně patologických jevech spojených s elektronickou komunikací, a zda se středoškolská mládež osobně setkala s kyberšikanou.
Potential risks of electronic communication among secondary school teenagers
Keywords: Elektronická komunikace; středoškolská mládež; kyberšikana; sexting; stalking; kybergroomig; sociální inženýrství; manipulativní komunikace.; Electronic communication; high school youth; cyberbullying; sexting; stalking; cyber grooming; social engineering; manipulative communication.