Sprache und Kultur eines Zwergstaaten: Fürstentum Liechtenstein - Monz, Martin Michael (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá výzkumem kultury a jazyka původně zemědělského státečku, který se proměnil v centrum mezinárodního finančnictví. Sleduje vznik tradic, obyčejů a zvyků v tomto poměrně mladém státě Lichtenštejnském knížectví. Vysvětluje význam polohy země na vývoj tradic a celkovou kulturnost země. Zabývá se rolí náboženství v běžném životě obyvatel a důvodem vzniku státních a náboženských svátků v zemi. V práci jsou uvedeni a citováni nejvýznamnější lichtenštejnští autoři. Jsou zde popsány některé z nejužívanějších lichtenštejnských dialektů mluvených v obcích.
Language and culture of a microstate: Principality of Liechtenstein
Keywords: Tradice; obyčeje; zvyky; Lichtenštejnské knížectví; kultura; jazyk; Culture; language; traditions; customs; habits; Principality of Liechtenstein