Možnosti využití hry geocaching v rozvoji cestovního ruchu v ORP České Budějovice - Cejpek, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá tématem využitelnosti hry geocaching v rozvoji cestovního ruchu v ORP České Budějovice. Hlavním cílem je vypracování vlastních námětů turistických tras po nových, či již existujících keších v takových lokalitách, kde by jejich lokalizace dle autora mohla případně pomoci k rozvoji cestovního ruchu v ORP České Budějovice. Nezbytnou součástí práce je provedený rozbor existujících keší na území zájmového obvodu a jejich využitelnost v rámci cestovního ruchu. Teoretická část práce je zaměřena na charakteristiku zájmového obvodu, především z hlediska cestovního ruchu, a na základní pojmy a zkratky používané ve hře geocaching. Autor následně popisuje samotné využití hry geocaching v cestovním ruchu.
the Potential of Geocaching for Tourism Development in the area of the Administrative District of the municipality with extended competence České Budějovice
Keywords: geocaching; keš; kešer; rozvoj; cestovní ruch; ORP České Budějovice; Geocaching; geocache; geocacher; development; tourism; České Budějovice