Semantic relations applied in the Codenames board game - Kluzáková, Eva (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce je identifikovat sémantické vztahy na základě asociací vzniklých při hraní deskové hry Krycí jména. Nejprve popíši samotná pravidla hry a zaměřím se na vysvětlení klíčových pojmů jako je význam slova a idealizovaný kognitivní model. Poté charakterizuji použité sémantické vztahy, teoreticky je popíši a uvedu příslušné příklady těchto vztahů. V další části je kvantifikuji, zhodnotím tendence jejich použití a na závěr vyhodnotím míru úspěšnosti.
Semantic relations applied in the Codenames board game
Keywords: sémantické vztahy; idealizovaný kognitivní model; asociace; páry slov; konkrétní případy; hra; sense relations; ICM; associations; word pairs; particular cases; game