Analýza hospodaření města Horní Planá - Součková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na rozpočtové hospodaření vybrané municipality, v tomto případě města Horní Planá. Jsou zde popsány základní funkce obce, její orgány a majetek obce, jeho rozdělení a hospodaření s ním. Dále se práce zaměřuje na rozpočtové hospodaření obce, na rozpočet, rozpočtovou skladbu, kde jsou definovány rozpočtové příjmy a výdaje a následně je rozebrán rozpočtový výhled. Cílem této diplomové práce je analýza hospodaření města Horní Planá, která je provedena na datech v horizontu pěti let, na základě provedené analýzy doporučit případná opatření vedoucí k dosažení optimálního vztahu mezi její hospodárností, účelností a efektivností, popřípadě nalezení možných zdrojů financování. Dílčími cíli práce jsou zhodnocení vývoje rozpočtů ve sledovaném období a zjištění vlivů změn na příjmy a výdaje rozpočtu v jednotlivých letech, zanalyzovaní peněžního toku ve sledovaném období a vyhodnotit vlivy působící na peněžní tok a analýza majetku vybrané municipality a jeho krytí.
Analysis of the Economy of the Town Horní Planá
Keywords: obec; rozpočet; příjmy; výdaje; majetek; cash flow; hospodaření obce; municipality; budget; incomes; expenditures; property; cash flow; economy of municipality