Jak ženy prožívají čas rodičovské dovolené? - Součková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce na základě kvalitativního výzkumu provedeného nestrukturovanými individuálními rozhovory popisuje způsob prožívání času matek na rodičovské dovolené. Teoretická část práce obsahuje pojednání o čase a volném čase. Praktická část je věnována významným tématům vzešlým z rozhovorů, jako je pozice otce v rodině, porovnávání péče o malé a velké děti, volný čas matek, povinnosti v domácnosti a podpora dětí.
How do women experience the time of their maternity leave?
Keywords: rodičovská dovolená; matka; otec; děti; výchova; čas; maternity leave; mother; father; children; child rearing; time