Studium vlivu mykotoxinů ve výživě zvířat - Suková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá mykotoxiny, jejich vlivem na zdraví a užitkovost hospodářských zvířat. Mykotoxiny jsou sekundární toxické metabolity plísní. Úvodní část práce se zabývá základní charakteristikou plísní a mykotoxinů. Poté je popsáno rozdělení mykotoxinů. Podstatnou část práce tvoří charakteristika jednotlivých mykotoxinů a jejich působení na zdraví a užitkovost hospodářských zvířat. Velký důraz je kladen na prevenci vzniku a dekontaminaci mykotoxinů v krmivu. V závěru práce je uvedena legislativa a limity.
The study of mycotoxin impact on animal nutrition
Keywords: mykotoxin; prevence; dekontaminace; mykotoxikózy; mycotoxin; prevention; decontamination; mycotoxicoses