Jazyková analýza českých food blogů - Poslední, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem této diplomové práce je jazyková a stylová analýza vybraných českých food blogů. Teoretická část práce vysvětluje pojem komunikace a elektronická komunikace, zároveň obsahuje definici blogu. Pro samotnou analýzu se staly východiskem původní texty publikované na blogových platformách Dewii blog, Tereza´s Diary, Cukrfree a My Healthy Moment Pozornost je věnována stylistické, morfologické a syntaktické stránce. Samostatnou kapitolou je lexikální část analýzy s důrazem na obohacování slovní zásoby. Cílem této práce je recipienty seznámit se stylistickou a jazykovou výstavbou textů food blogů
Language Analysis of the Czech Food Blogs