Způsoby a regulace výskytu chundelky metlice v porostech obilovin. - Orna, Vítězslav (Jihočeská univerzita, 2012)
V současné době patří plevele k nejvíce problémové skupině škodlivých činitelů v ochraně rostlin. Velkým problémem je vznik možné rezistence plevelných druhů vůči herbicidům, minimalizace přípravy půdy a zvyšování podílu ozimů v osevních postupech. Mezi druhy s velkým nárůstem na našich polích patří i chundelka metlice (Apera spica-venti L.). Z tohoto důvodu byl založen herbicidní pokus v obilovinách a sledovány počty plevelů a účinnosti herbicidů na jednotlivých stanovištích proti vyskytujícím se plevelům.
Ways to control Silky bent grass in cereals stands
Keywords: Apera spica-venti; chundelka metlice; plevel; herbicid; Keywords: silki-bent grass; weed; herbicide