Nesezdané soužití v pohledu křesťanských církví - Herout, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou nesezdaného soužití. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Stěžejní část teoretické části se zabývá otázkou manželství a rodiny. Jsou zde použity dokumenty křesťanských církví, které deklarují jednomyslně nerozlučitelnost manželského svazku. Mezi tyto hlavní dokumenty patří: Písmo svaté, dokumenty II. Vatikánského koncilu a v neposlední řadě stanovy vybraných mimokatolických církví, které se zabývají otázkami křesťanského sňatku a manželství. Praktická část je řešena jako sociální průzkum, ve kterém křesťané z různých církví odpovídají na otázky z oblasti nesezdaného soužití a manželství.
Cohabitation in the sight of christian churches
Keywords: nesezdané soužití; manželství; nerozlučitelnost manželství; rodina; církev; Unwed Cohabitation; Marriage; Indissolubility of Marriage; Family; Church